Akademikernes personvernerklæring

Personvernerklæringen beskriver hvordan Akademikerne samler inn og bruker personopplysninger. Personopplysninger er opplysninger og vurderinger som kan knyttes til en identifiserbar enkeltperson. All behandling av personopplysninger, slik som innsamling, registrering, lagring og utlevering er underlagt særskilte regler, blant annet i personopplysningsloven. Vi er ansvarlig for at behandlingen skjer i samsvar med norsk lov.

Dersom du har spørsmål om vår behandling av personopplysninger kan du når som helst ta kontakt med oss på post@akademikerne.no.

Akademikernes organisasjonsnummer er: 979 371 349


Databehandleravtaler

Akademikerne har inngått databehandleravtaler med sine leverandører. Disse avtalene sikrer at persondata blir behandlet i tråd med lovverket.

 

Behandling av personopplysninger på Akademkerne.no

Personopplysninger som blir oppgitt i forbindelse med tjenester som å motta nyhetsbrev, melde seg på arrangementer etc. blir gitt frivillig. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte. Opplysninger som samles inn, lagres på egne servere som driftes av leverandøren. Samtykke kan trekkes tilbake ved å sende mail til kurs@akademikerne.no, post@akademikerne.no eller konferanse@akademikerne.no.

 

Nettstatistikk

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, gjennomgås brukermønsteret til de som besøker Akademikernes nettsider. Statistikken utarbeides av Google Analytics og kan gi svar på hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsider brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes.  Opplysningene blir ikke brukt til å identifisere enkeltpersoner, det er kun mulig å identifisere på bedriftsnivå.

På Akademikernes nettsider blir det benyttet cookies/informasjonskapsler (små tekstfiler som lastes ned og lagres på brukerens datamaskin når nettsiden åpnes). Informasjonskapselen brukes til å lagre innloggingsdetaljer, huske innhold eller registre hvor brukeren beveger seg på sidene. Dette informeres det om på nettsiden. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om nettstedet til enkeltpersoner. På https://nettvett.no/ kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett.

 

Nyhetsbrev

Akademikernes nyhetsbrev sendes ut hver uke. Mottakere av nyhetsbrevet registrerer seg selv med navn og epostadresse (på våre nettsider) for å bli abonnent. Hvis det ikke lenger er ønskelig å abonnere, avregistrerer man seg i nyhetsbrevet. Opplysningene deles ikke med noen og slettes når man får beskjed om at mottakeren ikke lenger vil abonnere.

Akademikerne bruker ekstern leverandør (Apsis) for å samle inn og lagre opplysningene (navn, epostadresse etc.). Distribusjonslisten vedlikeholdes av Akademikerne på Apsis-plattformen. Akademikerne har databehandleravtale med Apsis.

 

Arrangementer

Alle invitasjoner til kurs og seminarer i Akademikerne skal inneholde en mulighet til å bli slettet fra Akademikernes adresselister. I den grad det ikke svares på forespørsel om sletting, regnes det som aksept til fortsatt bruk av epostadresse for utsending av invitasjoner.

Akademikerne registrerer navn, organisasjon, epost, mobil og arbeidssted ved påmelding til seminarer. Kun navn og organisasjon blir publisert på deltakerlister som deles med deltakere. Opplysninger som samles inn, lagres i Akademikernes elektroniske arkiv. Samtykke kan trekkes tilbake ved å sende mail til kurs@akademikerne.no, post@akademikerne.no eller konferanse@akademikerne.no. Evt. ved å svare på mailen som bekrefter deltakelse på arrangement.

Akademikernes eksterne leverandører (BCD travel / Meetings) samler også inn og lagrer disse opplysningene.  Akademikerne har databehandleravtale med BCD travel / Meetings.

 

Medlemsundersøkelser

Hver annet år gjennomføres det en medlemsundersøkelse. Ved inngåelse av kontrakt om ny undersøkelse signeres egne databehandleravtaler.

 

Personalopplysninger

Som arbeidsgiver lagrer Akademikerne opplysninger om ansatte for å administrere lønn og for øvrig personalansvar. Personopplysningene lagres så lenge det er nødvendig for arbeidsforholdet. Akademikerne har en databehandleravtale med regnskapsfirmaet Hurd. Hurd benytter Visma Business som regnskapsprogram og følger regnskapsloven som tilsier at all informasjon må oppbevares i fem år etter avsluttet arbeidsforhold.

Akademikerne benytter FINN som ekstern leverandører til å samle inn og lagre opplysninger om søkere til stillinger i Akademikerne. Databehandleravtale med FINN er ikke påkrevet. Men FINN sletter automatisk alle søknader 6 måneder etter innsendelse. All informasjon Akademikerne har fra søkere som ikke blir ansatt, slettes når den utlyste stillingen er besatt.

 

Admincontrol

Admincontrol er en nettportal som benyttes for utsending av dokumenter til styret, utvalgene, infonettverket etc. Alle data om aktivitet i portalen oppbevares til det foreligger en sletteforespørsel fra Akademikerne. Praksis er at personer som meldes ut av styre og utvalg, blir slettet fra portalen.

Akademikerne har databehandleravtale med Admincontrol.

 

Opplysninger om verv i Akademikerne

De som har verv i Akademikerne sentralt har sin kontaktinformasjon tilgjengelig på Akademikernes nettsider. Denne informasjonen er tilgjengelig for alle. Opplysninger om personer som har hatt verv i Akademikerne tidligere, oppbevares i Akademikernes arkiv.

Når tillitsvalgte sender inn skjema for reiseregning til administrasjonen, blir også personopplysninger behandlet. Denne informasjonen blir oppbevart så lenge regnskapsloven krever det.

 

Kamera i bygning/porttelefon

Det er flere kameraer montert i bygget. Bildene som blir tatt av disse oppbevares i 12 dager, deretter slettes de. Bildet på dørklokka vises i sanntid og har ikke opptaksmulighet.

 

Registrertes rettigheter

Dersom du mener at vår behandling av personvernopplysninger ikke stemmer med det vi har beskrevet her eller at vi på andre måter bryter personvernlovgivningen, kan du klage til Datatilsynet. Du finner informasjon om hvordan du kontakter Datatilsynet her:

https://www.datatilsynet.no/om-datatilsynet/kontakt-oss/hvordan-kan-jeg-klage-til-datatilsynet/

 

Oslo, 26. juni 2018